ПРАВОВА ОСВІТА


28.10.2014



В Амур-Нижньодніпровському районі відзначили 71-у річницю визволення міста Дніпропетровська та 70-у річницю визволення України від фашистських загарбників
   
Напередодні відзначення 71-ї річниці визволення міста Дніпропетровська та 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, 24 жовтня 2014 року учні шкіл району взяли участь у Вахті пам’яті та покладанні квітів до меморіальних об’єктів.





В цей день у приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) районної у місті ради для підопічних відділень проведено урочисту зустріч  «Живим уклін, загиблим слава».








25 жовтня 2014 року відбувся урочистий мітинг та покладання квітів до військового поховання у сквері Т.Г. Шевченка по вул. Передовій за участю керівництва району, депутатів районної у місті ради, ветеранів Великої Вітчизняної війни та громадськості району. Хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів.
До 71-ї річниці визволення міста Дніпропетровська та 70-річниці визволення України від фашистських загарбників відбулось урочисте покладання квітів до монументу «Вічна Слава».
Національно-патріотичне виховання дітей та молоді визнано в Україні пріоритетним напрямом державної політики. Значна увага приділяється заходам спрямованим на широке залучення дітей та учнівської молоді до відзначення традиційних свят та знаменних подій у житті українського народу. Понад 10 тис. школярів району беруть участь у ціх заходах.
До таких знаменних та пам’ятних дат, як 71-а річниця визволення міста Дніпропетровська та 70-а річниця визволення України від фашистських загарбників, у загальноосвітніх навчальних закладах району проведено Уроки мужності, тематичні виховні години, зустрічі з ветеранами та дітьми війни. Проведено акції «Милосердя» та «Доброго ранку, ветеране», екскурсії.








Лідери учнівського самоврядування з молодшими школярами привітали ветеранів з Днем визволення Дніпропетровщини від німецьких окупантів і подарували їм букети осінніх квітів та маленьки подарунки.


У приміщенні СШ № 44 відбувся загальношкільний захід «Зустріч поколінь». Автор книги «Підпільна організація Амур-Нижньодніпровського району» Лутченко Н.З. та учасник антитерористичної операції на сході України Білявський В.С. зустрілись зі школярами 5, 6, 10, 11 класів. Наталія Захарівна розповіла учням про своє дослідження історії районного підпілля часів німецької окупації, продемонструвала фото героїв, показала на карті району місцерозташування домівок підпільників, а Вадим Сергійович, розповів про будні воїнів АТО, про бої, про жителів окупованих територій.





Цікавим був й круглий стіл «Родинна пам’ять про війну», присвячений спогадам про участь в бойових діях за участю прадідуся учениці школи. За круглим столом діти переглянули та згадали основні дати подій 1941-1945 років, які привели до Великої Перемоги над фашистами, заслухали повідомлення про події звільнення міста Дніпропетровська. Учні уважно, з повагою слухали розповіді про бої та страшні події найкривавішої війни століття. Своїми спогадами поділилася й колишня блокадниця Андрєєва Л.П. Діти усвідомили, як воїни цінували свій край та під час війни виявили такі якості, як патріотизм, національна свідомість, гордість за свою Батьківщину. В кінці цього заходу учні вшанували пам'ять про тих, хто загинув у Великій Вітчизняній війні.



Також в закладах освіти проведено різноманітні конкурси: юних аматорів «Щаслива мить», плакатів «Визволення Дніпропетровщини від фашистських загарбників», малюнків «Ми будемо пам’ятати все життя» і «Не згасне пам’ять про героїв війни» та конкурс читців «Вони захищали Вітчизну», «Розкажи про подвиг героя», ін.
Клубом «Джерело» Амур-Нижньодніпровської районної філії Амур-Нижньодніпровського району комунального закладу «Міський дитячо-молодіжний центр» Дніпропетровської міської ради спільно з радою первинної організації ветеранів України ж/м «Лівобережний» проведено свято «За життя вам вдячні». Де ветерани поділилися своїми спогадами про буремні роки війни, а вихованці клубу та діти шкіл мікрорайону подарували їм свої виступи та подарунки.





































Комунальним позашкільним навчальним закладом «Будинок творчості дітей та юнацтва» Дніпропетровської міської ради для учнів шкіл району організовано екскурсії «За світ встали козаченьки» до історико-краєзнавчого музею Амур-Нижньодніпровського району. Протягом 2-х тижнів школярі мали змогу ознайомитись з експозицією музею та героїчними сторінками визволення рідного міста. Проведено виставки дитячих малюнків «Нам подвиг ваш не забути!», майстер-клас з паперопластики «Солдатська листівка», літературно-історичну подорож у минуле «Коли лунали канонади над Дніпром».
    






Районною у місті радою та управлінням праці та соціального захисту населення районної у місті ради вручено продуктові набори ветеранам війни.
Протягом тижня у шкільних бібліотеках району для школярів оформлено тематичні полиці. У філіалах-бібліотеках міського комунального закладу культури «Централізована система бібліотек для дітей» та міського комунального закладу культури «Централізована система публічних бібліотек для дорослих» для відвідувачів оформлено тематичні книжкові виставки та огляди літератури.




25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: фахівці ДСНС поспілкувалися зі школярами на теми безпеки
Просмотров: 6
 
25.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: особовий склад Служби порятунку продовжує заходи, щодо попередження пожеж
Просмотров: 5
 
25.01.2017
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Жители района приглашаются для службы в армии по контракту
Просмотров: 254
 
25.01.2017
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
При виконкомі районної у місті ради працює консультативна група щодо надання допомоги у створенні ОСББ
Просмотров: 425
 
23.01.2017
Дніпровське міське управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області інформує: бережіть своє житло від пожеж
Просмотров: 11
 
23.01.2017
Роз’яснення Мінсоцполітики щодо деяких питань оплати праці у зв’язку зі змінами в законодавстві
Просмотров: 10
 

архив новостей
Copyright © 2022 andrada.com.ua
разработка сайта: 152.su